Garanti XL - en del av Stockholm

Support - F.A.Q.

Behöver du hjälp? Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren här.

Vill du starta fjärrsupporten så rullar du lite längre ner på denna sida. Har du andra frågor så kanske svaret finns här nedan, eller så når du oss på telefon 08-446 22 75.

Hur exporterar man uppgifter till Länsstyrelsen med den nya e-tjänsten?

Länsstyrelsen e-tjänst för konkursförvaltare innebär att man kan skicka över allting som har med ett ärende att via funktionen Export till Länsstyrelsen. Detta finns beskrivet i dokumentet Senaste nytt i Garanti XL, som man kan öppna ifrån programmets Start-meny.

Man kan exportera uppgifter om ärendet inklusive specifika dokument (t ex förvaltarförordnande), samlingsbeslut inklusive lönespecifikationer, och enskilda beslut inklusive själva pdf-dokumenten.

Man kan exportera flera gånger från samma ärende. Först skickar man kanske förordnande, uppgifter om ärendet och dessa arbetstagare, samt ett samlingsbeslut. Därefter skickar man vid ett eller flera tillfällen ytterligare samlingsbeslut och enskilda beslut.

Kortfattat så går det till så här:

1. När de beslut som du vill skicka är klara så sparar du ner dem i databasen via den vanliga utskriftsfunktionen, som har ett nytt alternativ för att spara pdf-dokumentet i databasen.
2. Skapa en ny Export till Länsstyrelsen.
3. Kontrollera att rätt delar av ärendet är ikryssade för att ingå i överföringen.
4. Skapa överföringsfil med funktionen Spara fil till Lsts:s e-tjänst
5. Gå vidare till vyn med e-tjänsten och följ instruktionerna på Länsstyrelsens e-tjänst-sidor. I detta steg identifierar du dig och skriver under på att uppgifterna är riktiga med hjälp av BankID.

Garanti XL är inte installerat på datorn. Hur gör jag då?

Gå till Garanti XL:s applikations-hemsida Garanti Studio och logga in med dina inloggningsuppgifter som du har till Garanti XL. Tryck på knappen
Ladda ner klientprogram här längst ner på sidan och följ instruktionerna för att köra (eller först hämta och sedan köra) installationsprogrammet flowfactorywebinstaller.exe.

Därefter, när det lilla installationsprogrammet för det så kallade klientprogrammet har körts, så kan du starta Garanti XL från samma sida genom att klicka på knappen Starta.

En ikon skapas nu på ditt skrivbord varifrån du nästa gång kan starta Garanti XL.

Jag har tappat bort lösenordet till Garanti XL. Hur gör jag då?

Gå till Garanti XL:s applikations-hemsida Garanti Studio och tryck på Jag har glömt mitt lösenord vid inloggingssidan. Ange din e-post-adress, tryck på Skicka och invänta ett mail med en länk som leder dig till en ny sida där du fyller i ett nytt lösenord två gånger och sedan trycker på knappen Byt lösenord.

Därefter kan du logga in med det nya lösenordet.

Hur kan jag logga in i Garanti XL med BankID?

Inloggning i Garanti XL kan ske med BankID, men programmet måste först känna till ditt personnummer. Om du inte tidigare angett detta så gör du så här:

Gå till Garanti XL:s applikations-hemsida Garanti Studio och logga in med dina inloggningsuppgifter som du har till Garanti XL.

Välj alternativet Inställningar uppe i menyn och tryck på knappen Lägg till inloggning mha mobilt BankID eller Lägg till inloggning mha BankID på fil.

Ange ditt personnummer och följ instruktionerna för att bekräfta detta med ditt BankID.

När detta är klart så kan du logga in i Garanti XL med hjälp av ditt BankID.

Hur fungerar fjärrstyrning?

Fjärrsupporten bygger på en produkt som heter TeamViewer. Med det programmet igång på din dator så kan vi på Login se din skärm och styra ditt tangentbord och din mus. Det gör att vi enklare kan visa dig hur Garanti XL fungerar eller lösa ett problem som uppstått på din dator.

Säkerheten är hög och alla möjligheter till fjärrstyrning av din dator upphör efter att du stängt ner Teamviewer-programmet.

Var finns senaste versionen av gamla Garanti?

Vi har fortfarande support på gamla Garanti, men den utvecklas inte så speciellt mycket. Här kan du hämta den senaste versionen.

Hämta gamla Garanti

För IT-avdelningen: Hur installeras Garanti XL?

Garanti XL är en molnapplikation med en liten klient som installeras och därefter automatiskt uppdateras hos användaren. Installation sköts vanligtvis av användaren själv via den inbjudan till Garanti XL som skickas via mail till de användare som ska logga in i systemet.

Detta dokument beskriver en del detaljer kring hur programmet fungerar och hur klienten installeras.

Hur återställer jag data från en backup?

Login Hasselberg tar backup på varje kunds databas varje natt. Vi sparar åtminstone de 10 senaste dagarnas backuper. Ring oss om ni behöver göra en återställning.

Garanti XL - en del av Västerås

Kontakta oss så hjälper vi till

Om du har frågor eller problem med Garanti XL eller Garanti som du inte hittat svar på här så är du välkommen att ringa eller maila till oss.

helena [ a t ] loginhasselberg [ d o t ] se
08 - 446 22 75

Anslut er till Garanti Portal

Nu är vår nya sajt Garanti Portal igång.

Den ger arbetstagare tillgång till beslut och annan information i konkursen.

Garanti Portal är en hemsida som gör det möjligt för alla arbetstagare i ett företag som gått i konkurs eller är under rekonstruktion att enkelt komma åt uppgifter och beslut som tillhandahålls av konkursförvaltaren eller företagsrekonstruktören och dennes medarbetare.

Kontakta oss för mer information!